Skip to main content

 

 

 

 

voimavalmennus_anu_profiili.png

Anu Autio

Valmentaja, toimitusjohtaja

 

soita.svg  040 751 4543

email.svg  anu.autio@voimavalmennus.fi

 

 

Varaa maksuton tapaaminen

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä
6.5.2016 / Anu Autio

Insights Discovery ja luottamus työyhteisössä

Luottamuksen rakentaminen tiimissä vaatii työtä ja määrätietoista otetta. Kuten aikaisemmin todettiin, luottamukseen perustuva psykologinen turvallisuudentunne on tärkeä tekijä huipputiimin toiminnassa! Luottamus työyhteisössä on siis asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota.

Insights Discvoeryn malli muistuttaa, että luottamuksen syntyminen pohjautuu hieman erilaisiin tekijöihin erilaisilla preferensseillä.  Tässä on käyttöösi malli, jonka avulla pääset analysoimaan luottamuksen tilaa tiimissä tai yksittäisten henkilöiden välillä. Anna vallitsevasta tilanteesta arvosana asteikolle 0-6 ja katso, mitä osa-aluetta suhteessanne kannattaisi kehittää. Aikaisemmista osista saat vinkkejä luottamuskapasiteetin rakentamiseen – mitä muuta voisit tehdä asian eteen?

LUOTTAMUS TYÖYHTEISÖSSÄ

Fokus.  – Onko työllänne yhteinen tavoite, joka on ymmärretty samalla tavalla? Onko työskentelysuhteenne tarkoitus selkeä? Onko osapuolilla syy kommunikoida säännöllisesti sovituista lopputuloksista?

Saavutus. – Kuinka paljon suhteessa on saavutettu? Mitä konkereettisia tuloksia on saatu aikaan? Onko suhde keskittynyt saavuttamaan tuloksia positiivisella ja tuottavalla tavalla?

Energia. – Kuinka paljon puhtia ja intoa on luotu tämän vuorovaikutussuhteen tuloksena? Antaako suhde energiaa molemmin osapuolille? Innoittavatko he toisiaan?

Vuorovaikutus. – Kuinka usein käydään vuoropuhelua, keskustelua tai jaetaan ideoita osapuolien hyödyksi? Onko keskustelu avointa, rehellistä ja kunnioittavaa? Ovatko osapuolet valmiita kommunikoimaan jopa silloin, kun se saattaa olla hankalaa? Annetaanko palautetta puolin ja toisin?

Yhteisymmärrys. – Onko suhteessa toverillisuutta ja yhteenkuuluvaisuuden tunnettaa? Nauttivatko osapuolet ajasta toisen seurassa? Ovatko he ”samalla aaltopituudella”?

Empatia. – Ymmärtääkö kukin riittävän hyvin toistensa tarpeet, tunteet ja ajatukset? Kykenevätkö he tehokkaasti määrittämään toisen tämän hetkisen emotionaalisen ja henkisen tilan ja vastaamaan siihen tarpeeksi hyvin?

Selkeys. – Onko molemmille puolille selvä heidän roolinsa ja työnjakonsa? Kuinka he auttavat toista osapuolta? Onko kommunikaatio selkeää ja ymmärrettävää?

Johdonmukaisuus. – Onko suhde tasapainoinen ja vakaa? Tietävätko osapuolet, mitä yleisesti odottaa toisen tyylin, lähestymistavan ja motivaation suhteen? Tuottaako suhde jatkuvaa, johdonmukaista hyötyä molemmille osapuolille? Lisääkö se arvoa tiimiin?

 

luottamuksenarvionti.png

 

On mahdollista, että mielestäsi jokin osa-alue tuntuu vähemmän tärkeältä. Omat mieltymyksenne ohjaavat huomioimaan tekijöitä, joita itse pidämme tärkeänä. Mitä jos ottaisit tämän pohjalta asioita puheeksi tiimissäsi? Saattaisit kuulla, miten muut kokevat tiimin luottamuksen tilan.

Jos koet, että luottamus työyhteisössäsi ei ole aivan sillä tasolla kuin haluaisit tai jos pelkäät asian puheeksiottamista, ota yhteyttä! Voima Valmennuksen palvelut auttavat ihmisten johtamisessa ja kohtaamisessa, tekevät tiimeistä tehokkaita ja perustuvat luottamuksen rakentamiseen sekä edelleen kehittämiseen.


Lue lisää luottamuksesta:

Luottamusta rakentamassa I: Sopimusluottamus»

Luottamusta rakentamassa II: Pätevyysluottamus»

Luottamusta rakentamassa III: Kommunikaatioluottamus»